Pony
Flying Amy
Amy er en norsk sportpony, hun er født og avlet i Norge. Hun er fra den 19.07.2002. Amy er kastaniebrun med hvid blis i panden og hun har 4 hvide sokker. Om sommeren er hun skinnende og korthåret mens hun om vinteren mest af alt ligner en bamse. Det er ikke for ingenting, at hun er norsk af afstamining.
Amy har været på rideskolen siden 2013, hun blev købt med henblik på hun skulle være mountedgames pony til min datter. Amy var på daværende tidspunkten meget erfaren mountedgames pony.
Hun har startet stort set alt, hvad der er værd at starte af games stævner i ind og udland. Amy har været til EM,VM,DM,NM for hold, par og indviduelt. Og hun har levet optil til sit navn Flying Amy.
På billederne fra hendes tid som top gamespony, ligner hun altid en der bare mangler vingerne for at hun letter. Hun var hurtig i sine unge dage og hun elskede at være games pony. Hun fik desværre en skade i det ene bagben, som gjorde at vi valgte at trække hende ud af gamessporten
Idag er hun tilknyttet rideskolen, hun går med både til dressur og spring. Hun springer rigtig godt. Dog skal man være lidt rutineret, når man springer på hende.....for hun elsker det. Så det kan gå lidt stærkt.
Skal du fange Amy på fold (om sommeren især) hm..hm.. tja..så held og lykke, Hvis der er noget Amy ikke gider så er det at forlade sin dejlige græsmark og alle vennerne. Der er mere end en, der har måtte opgive at fange hende. Amyer en klog dame hende kan du ikke snyde. Som regel er det hende der snyder dig :-)
Når du rider Amy er hun sød og rar og alle de kontroverser du og hende har haft, da hun skulle fanges dem har hun glemt alt om.
Amy er den type pony, der lige skal se sin rytter an. Kender hun dig ikke kan hun godt gå langsomt og så har hun en evne til at rationere på hendes "prutter" De fleste heste skal altid på et eller andet tidspunkt i løbet af en ridetime lave en lille hestelort, Amy deler den over i 7-8 små klatter, Hvis hun får lov. Hun syntes selv hun er genial, for som hest skal man jo have lov og stoppe op når man skal lave stort. Så får hun lov, så stopper hun rigtig mange gange for at aflevere en lille klat.
En gang imellem får Amy lov og træne lidt mountedgames, når det sker kan man se lykken stråle i hendes øjne. Hun elsker det.
Amy har noget eksem ved hendes øjne, det har hun haft on og off igennem længere tid. Det er desværre svært at komme af med.
Kassandra
Kassandra er en af de ponyer på rideskolen, som har sit eget navn:-) Kassandra er weish pony. Hun har været på rideskolen i mere end 10 år. Hun er en fantastisk pony, som har oplevet stortset alt der er værd at opleve . Kassandra er oprindelig fra Holland, hun kom til Danmark i 2006.
Hun er født 13.05.1998, så hun er en gammel dame.
Kassandra har været en rigtig dygtig Mountedgames pony, hun har været brugt på de danske landshold og har deltaget ved store mesterskaber og rejst i både ind og udland.
Så da hun var yngre havde hun noget af en dobbeltrolle den ene dag gik hun rideskolen med elevrytterne og den næste dag tog hun til Tyskland for at ride et internationalt stævne.
I dag blver hun kun brugt i rideskolen, hun træner stadig games hver mandag med et par af vores gameselever og ellers er hun aktiv på holdene i løbet af ugen. Hun er absolut manges ynglingspony. Hun er perfekt som nybegynder pony og er også god til de mere rutinerede ryttere.
Trods hendes høje alder og rolige sind, er hun måske ikke den bedste springpony fordi hun bliver lige frisk nok når hun ser et spring.
Kassandra er som, så mange andre af vores ponyer, hvid. Hun elsker at være på fold og er næsten altid den færste der er ude af døren når de bliver lukket ud om morgen. Hun er stort set også den første der er inde igen. Hun ved, hvor hun bor. Hun går altid direkte ind i hendes egen boks. Hun bor i nr 2 boks på højre side i den store stald. Lige inden for porten.
Kassandra kan godt være lidt stivbenet, så kan du ikke løfte hendes bagben, når du skal rense hove, så lad være. Vi skal nok tjekke hende efter.
Wahzeem/Basil
Som mange andre af vores ponyer/heste er Wahzeem kendt under et andet navn end det der står i hans pas.
Wahzeem er bare ikke et navn der lige ligger godt i munden, så det blev lavet om til Basil i løbet af ganske kort tid. Jeg tror Wahzeem havde været her mindre end en dag, før han blev til Basil.
Af race er Basil fuldblods araber, deraf hans list mærkelige rigtige navn. Basil har mange kendetegn som er typiske for en araber. Han går med højt løftet hoved, og lidt hurtige ben bevægelser ( araberen er bygget til at kunne bevæge sig i sand, derfor er det en fordel atbevæge benene hurtigt) og så har han et nærmest 3 kantet hoved. Så han kan ikke løbe fra sit fædrende ophav.
Basil er født den 04.05.2003, han er vallak og han er hvid. Han var i sine unge dage skimmel, dvs grå næsten gråblå. Men som de fleste skimler er han blevet hvid.
Basil er ca 147 cm høj, han er derfor 1èr pony. Han bliverikke brugt til spring og games, da hans forben ikke kan holde til det. Før han kom til rideskolen var han springpony og det endda en rigtig god en af slagsen. Men hans ben kan ikke holde til det.
Dressur derimod kan han fint klare. Han er sød og rar, kan godt drille i galoppen, hvis du ikke er så rutineret. Men det hjælper altid at han lige lærer dig at kende og omvendt.
Basil står i den store stald i en af ponyboksene på venstre side.
Woldhoeve´s Lancet
Lancet er en rød 1ér pony af hollansk afstamning, deraf hans mærkelige fornavn. Vi holder os til at kalde ham Lancet, det er mindre kompliceret.
Lancet er født i Holland den 30.04.2001, hvornår han kom til Danmark, ved vi ikke helt. Men sikkertomkring 2007.
Før Lancet kom til rideskolen var kan dressurpony. Han har på et tidspunkt været ejet og redet af prinsesse Isabella så han har haft et lidt anderledes pony liv. Da Isabelle vokset fra ham kom han til os her på rideskolen.
Og det er vi meget taknemmelig for. Lancet er en super sød og rar vallak, Han er nem at trække med , let at fange på folde, ganske enkelt en meget ukompliceret. Der er intet ondt i ham. Han kan dog godt se spøgelser en gang imellem. Han synes nogen gange, at der er mange farlige ting omkring ham, især, hvis der pludselig står noget i ridehuset som ikke plejer at være der. Men så skal han bare have tid, til at se de farlige ting an og så besinder han sig, faren er drevet over.
Lancet har en part, som rider ham de fleste dage om ugen, så det er kun enkelte dage han bruges i rideskolen.
Der er ingen tvivl om, at de elever som får muligheden for at ride ham, knus elsker ham. Mankan ikke andet end elske Lancet.
Lancet står nede i den bagerste stald, dvs man skal helt ned igennemdøren for enden af hovedestalden, før man kan finde ham. Han står i den første boks til venstre. Hans udstyr hænger nede ved hans boks. Husk at hænge det på plads efter brug.
Bjerregårdens Carlos
Carlos kom til rideskolen da han kun var 1 1/2 år gammel. Han kom sammen med hans bedste ven Monaco. De er jævnaldrene. Vi købte begge ponyer for at de på sigt skulle kunne blive rideskoleponyer.
I dag er Carlos 3 år, han er født den 18.05.2018 i Jylland. Carlos er Weish pony med irsk pas. Hele hans familie på både mors og fars side er enten fra Irland eller England. Carlos er dog selv pæredansk.
Carlos er mørkeskimmel og bor udenfor på den hjørnefold man kommer forbi når man køre ind til rideskolen. Om sommeren kommer han over på den modsatte side af vejen på den store græsfold. Han og hans foldkammerater kommer ind på jordfold om natten. For ellers spiser de alt for meget græs og bliver kuglerunde. Ponyer har ikke godt af, at blive for tykke. De kan få sukkersyge og blive forfangen af det. Når en pony bliver forfangen, så er det noget rigtigt skidt. Sygdommen angriber ponyens hove (fødder) hvilket kan være så invaliderende for ponyen, at man er nødsget til at aflive den. Så der er ikke fordi vi er onde når i nogen gange ser, især ponyer går på jordfold om sommeren. Det er simpelthen fordi de har anlæg for at blive forfagne, eller få sukkersyge.
Carlos har ikke haft tendens til ikke at kunne tåle græs, heldigvis. Men en del af hans foldkammerater tåler det ikke i døgendrift. Så han må ind på jordfold sammen med dem om natten.
Hvilket nok er fint nok, idet han har en bedste ven i en af mine naboer, som bor for enden af græsfolden. Naboen fodre ponyerne om aften, (husk altid at spørger om lov før du fodre folks ponyer på folde, nogen tåler absolut ikke, at få f.eks brød, igen pga at de bliver forfangen) Men tilbage til naboen, som har en aftale med mig om fodring. Carlos er så glad for naboen, at han meget ofte står deroppe og venter på, at naboen skal komme ud. Det er sket et par gange, at Carlos ikke har kunne styre sin tålmodighed, hvilket har resulteret i at han på mystisk vis, pludselig er endt på den anden side af hegnet. Naboen er egenligt ligeglad, men Carlos´s venner bliver meget forvirret og det bliver Carlos også. Han kan nemlig ikke finde ud af at komme tilbage igen. Det kan ende i en farlig situation med Carlos løbende forvirret rundt tæt på vejen.
Så ind på jordfold med ham og vennerne om natten. Så sover vi alle bedre om natten.
Carlos er nu 3 år, hvilket betyder at vi er gået igang med at ride ham til. Der går lige lidt tid endnu før han er klar til at gå med i rideskolen.
Carlos er forøvrigt far til vores to små føl, Saharis Buffy og Saharis Sparky. De hedder Saharis til fornavn, da det er navnet på rideskolens stutteri.
Bjerregårds Monaco
Monaco kom som skrevet ovenfor til rideskolen sammen med Carlos. De har været bedste venner lige siden. de ligner hinanden meget. Monaco er den lysteste, begge er de skimler. Monaco er født den 30.05.2018, så han er nogle dage yngre end Carlos.
Monaco er også i gang med at blive tilredet.
Han bliver en super fin ridepony når han bliver ældre.
Flora
Flora er fra den 19.9.2013, hun er en rød 2ér ponyhoppe. Hun måler 133 cm i stg. Flora har været på rideskolen i mange år, dog afbrudt af et år i udlandet.
Flora blev nemlig på et tidspunkt udlånt til en rytter fra New Zealand, som kom til Danmark for at ride VM i Mountedgames for par.
Hun skulle ride sammen med en rytter fra rideskolen. En af vores allerbedste Mountedgames rytterer, Emile Wehding.
Da det jo er lidt langt at skulle fragte sin egen pony hertil fra New Zealand blev Flora lånt ud til pigen fra New Zealand.
De klarede det så godt sammen, at pigens forældre endte med at købe Flora, udstationere hende i Belgien. Planen var så at de skulle rejse til Europa og deltage i de store internationale stævner på Flora, når lejligheden bød sig.
Men så kom corona, og New Zealand blev hermetisk lukket og stævner var der ikke mange af. Flora kom tilbage til os efter et år i belgien og efter endnu et år købte jeg hende tilbage, da hun bare gik uden at blive brugt.
Flora er ikke en rød hoppe for ingenting, hun har vilje og mod. Hun vil bruges, hun vil lave noget. Hun elsker at blive brugt, så at gå og lave ingenting er absolut ikke noget for hende. Hun bliver rastløs og meget tyk. Så tyk, at selv vores erfarne dyrlæge tror hun er i fol.
Nu er Flora rideskole pony, hun bliver også brugt af partryttere og når verden åbner igen, så kommer der nok en pige fra New Zealand forbi og låner hende til endnu et stort mesterskab. Flora er top klar.
Flora er ikke en pony for nybegyndere, hun skal have en rytter som er rutineret og som kan håndterer en fremadgående pony.
Flora er ikke bange for noget som helst hun er bare fremadgående og bliver aldrig træt.
Flora står på løsdrift, sammen med hendes kæreste Sammy. Hun er absolut ikke intresseret i at stå i boks. Det er ikke noget for hende. Hun har det bedst i det fri, selv når hun skal sadles op. Bedst af alt er det hvis hun strigles og sadles op ved bommen udenfor.
Flora kan selvfølgelig bruges til mountedgames, hun er mega god hertil, hun kan også springe og går også dressur. I alle disipliner kræver hun dog en rytter der har redet nogle år.
Flora er i familie med vores andre ponyer Fiona, Filucka, Walter og Müsli, de er alle røde/skimlede og alle super skønne ponyer.
Filucka
Der knytter sig en lidt indviklet historie til Filuckas navn, egenlig hedder hun Fiona og det er jo i sig selv ikke så kompliceret.
Men rideskolen har også Filuckas halvsøster, som blev købt før Filucka.
Sælgeren havde byttet om på de to ponyer, så da vi købte den første pony, havde den et pas hvor der stod Fiona. Dejlig pony sødt navn, men det viste sig at der var et misforhold mellem Fionas chip nr og det nr der står i hendes pas. Det var ikke korrekt.
Hm...Hm, så måtte vi ringe til tidligere ejer. Åh Åh...ja, det kunne da godt være at hun var kommet til at bytte om på nogle pas. Hun havde ikke helt styr på alle de røde ponyer.
Så Fiona var slet ikke Fiona, hun var Regnbue...og den pony vi havde købt efterfølgende var slet ille Filucka...hun var Fiona!
Puha, det var kompliceret. Idag hedder Fiona, Flicka og regnbue hedder Fiona. Så det gælder om at holde tungen lige i munden når ponyerne skal have deres pas med sig til et stævne eller de skal vaccineres for hvem var det nu der var hvem. Fiona er jo ikke Fiona... hun er Filucka.
Tilbage til Filucka, hun er født den 02.04.2012, hun er rød med hvide pletter på kroppen og hun er 135 cm i stg.
Da Filucka kom til os var hun ikke særlig redet, hun var tynd og uplejet. Så der gik noget tid med at få hende igang. Der gik også et stykke tid, hvor hun godt kunne have sin egen vilje i forhold til fart og retning når hun blev redet. Filucka var ikke ynglingsponyen de første år. I dag er hun den sødeste pony, nem og håndterbar.
Hun springer super godt, sød i skoven og er blevet så god i dressuren at hun skal være med til at repræsentere vores rideskole i elevskolecuppen.
Elevskolecuppen er en turnering, som er lavet af Dansk Ride Forbund. Den er lavet for rideskoleryttere og en lands dækkende holddressur konkurence der bliver afviklet en gang årligt.
Finalestævnet afholdes altid ved et stort nationalt arrangement. I år 2022 holdes det ved VM i Herning. Det bliver så vildt for de som kvalificere sig.
Filucka står på løsdriftfolden, der ligger langs vejen ved P-pladserne.
Hun står sammen med halvbror Müsli og nevøen Walter samt Dv hesten Chaplin. De er fasttømret team og elsker hinanden.
Filucka har efterhånden en stor fan klub her på rideskolen, hun er blevet en eftertragtet dame. Der er rift om hende ved ridelejrene og hun er også elsket på holdene.
Müsli
Müsli er endnu en fra den røde ponyfamile, han er født 13.04.2012. Han er 130 cm i stg. Så han er faktisk 3ér pony, hvilket vil sige at han er den mindste størrelses kategori for ponyer. Havde han været 1 cm højre var han rykket op i mellemste gruppe.
Som f.eks, springpony giver det ham en fordel at være maks højde i den mindste gruppe, for så skal han ikke springe nær så højt som hvis han f.eks var en 2´ pony.
Hvis en hesteperson spurgte ind til hans højde, ville jeg svare, at kan er maks 3ér. Og de ville svare: ej, hvor fedt!
Müsli kender stort set alle på rideskolen, han er en ener. Han er bare som en pony skal være. Tilpas fræk, tilpas sød, tilpas rolig, tilpas fremadgående, tilpas styrebar og tilpas tyk;-)
Müsli har mange talenter, han går en super fin dressur, springer rigtig godt og har også deltaget til Mountedgames på internationalt og landsholdsniveau.
You name it, Müsli har prøvet det!
Müsli går på løsdriftfolden, som ligger langs vejen ved P-pladserne. Om sommeren går han på græs men, hvis hans faste foldkammerater ikke er med ham så gider han ikke være der. Så løber han ind på sin gamle fold igen.
Han har et helt unikt venskab med hans foldkammerater. Han, Walter (hans nevø) og Chaplin (Dv hest) kan ikke gå på adskilte folde.
Så går det galt. Enten løber Müsli ud gennem hegnet, jeg tror han lukker øjnene og løber eller også så hopper Chaplin over hegnet. De holder sammen i et smukt 3 kløver, de er venner for livet.
Manna
Manna er en skøn hoppe fra 2006. Hun er kommet til rideskpolen i 2022 så hun er den sidst ankomne pony. Manna er fra Jylland, hvor hun tidligere har været rideskolepony og så også gået som føl hoppe.
Hvad Manna er af race er lidt uvist. Hun har lysrgrønt pas, hvilket betyder at hun ikke er registreret i et avlsforbund. Hvilket betyder at hun er et "gadekryds"
Her på rideskolen er vi ret ligeglade med hvad hun er. Så længe huner sød og rar og er klar til at give vores ryttere en god oplevelse.
Måske er der welsh pony i hende. Hun ligner lidt mini Kaj/Kassandra/Menina....så det er godt de ikke går på samme fold, for så kunne det godt ende med at nogle kom ind med den forkerte hvide pony.
Manna er som sagt en skøn, sød og blid pony. Hun elsker at stå på staldgangen og blive striglet og hygget om.
Hun er ikke helt vild med at få hovedtøj på. Det skal man lige gøre med tålmodighed og måske med hjælp fra en af hjælperne.
Manna er afholdt af de andre ponyer og allerede bedste ven med mini Kaj. Faktisk kunne det virke som om han langt om længe har fundet sig en kæreste. Hun er nu også lækker. Manna går på løsdrift folden med de små ponyer. Manna er ca 124 cm høj så hun er en 3ér pony.
Kida
Kida er endnu en hvid ponyhoppe. Kida er født den 20 marts 2009. Hun er ca 140 cm så huner en stor 2ér pony.
Kida har været Sarahs Mountedgames pony. Hun er super god til det men engang i mellem så er Kida lidt besværet af at være i brunst. Dvs hun nogle gange kan være lidt PMS agtig. Og det dur ikke når man skal gå mountedgames. For, for Kida betyder det at hun ikke gider at Sarah hopper op på hende i fart. Og det skal man kunne som gamespony. da sarah har andre gamesponyer blev løsningen p+å problemet at Kida fik en plads i rideskolen i stedet.
Kida trives super godt med at være med i rideskolen. Hun har en god størrelse, hvilket betyder at både børn og voksne kan ride hende. Hun kan lidt af det hele. Dvs både gå games, dressur, skovtur og spring. Kida er en super springpony. Hun er ikke en begynder pony da hun godt stadig kan være lidt tøset når hun er brunst.
Kida står lige pt på løsdrift med de små ponyer. Hun har haft plads i stalden men af en eller anden grund er hun bare ikke god i en boks. Forstået således at hun står fint og pænt men hun sviner helt utroligt meget. Som i rigtig meget. Hvis Kida var et menneske ville hun være en af den slags som altid havde hul på knæet og pletter på tøjet.
Der er stor forskel på hvor meget heste sviner i deres bokse. For det meste er hopperne langt mere renlige end vallakkerne. Som hovedregl skider hopperne et sted og tisser i et andet. Mens vallakkerne langt oftere bare gør det her og der. Der er selvfølgelige vallakker der også har udvalgt steder i boksen som de bruger til toilet.
Men Kida hun har sin egen metode. Hun bruger hele boksen som toilet og så trmper hun godt og grundigt rundt i det bagefter. Suk! det er næemest umuligt at holde hendes boks ren. Så derfor besluttet vi at hun nok ville sætte meget mere pris på at bo i løsdriften. Så skal du hente Kida bor hun i ponyløsdriften og hun er den største af de hvide ponyer. Hun er super sød på staldgangen, let at sadle op og let at trække med. Hun elsker at gå en tur rundt i området sammen med sin rytter og kan hun få lov at spise lidt græs mens i hygger jer sammen så er hun lykkelig.
Mille
Mille er en sort broget 3ér pony på ca 118 cm høj. Hun er fra 2001. Så hun er en dame i sin bedste alder.
Mille har prøvet en del igennem hendes lange liv. Før hun kom på rideskolen var hun på en anden rideskole. De måtte opgive hende da hun ofte kom i slagsmål med de andre ponyer. Det er ikke så godt med en lille rytter på ryggen. Her hos os er Mille faldet så meget til at hun sjældent sparker mere.
Det kan ske, og derfor skal man altid holde sig på afstend af de andre ponyer, hvis man f.eks står og venter i rideshuset. Så længe man holder afstend til de andre ponyer så sker der intet.
I sit tidligere liv har Mille også gået Mountedgames. Det vidste vi ikke da vi fik finde. Men vi blev hurtigt klar over at hun havde prøvet det før. Så det var jo perfekt når vi rider games her.
mille elsker fart. Så games er lige hendes farvorit disciplin. Mille har været med til VM par hvor hun blev redet af en sydafrikansk rytter som jo i sagens natur ikke kunne medbringe sin egen pony når hun kommer far Afrika af. Mille var klar og de havde et super stævne sammen.
I rideskolen bruges Mille både til alm hold, til spring og til games. Hun kan det hele. Hun er altid frisk og elsker at lave noget. I skoven er hun også glad og en tur i havet kan ikke afskrække hende. Hun ligner mest en søhest når hun bader. Det er lige før hun har hovedet under vand så glad er hun for det. Mille går på løsdrift med de små ponyer. Hun er en af dem, som er lettest at finde da hun er broget. Der er to broget ponyer på folden blandet med en masse hvide. Perle som er brunbroget og så Mille, der er sort broget. de er begge lige høje, lige søde, lige broget det er farven der skiller dem ad.
Perfect Happines
I daglige tale Happy det er for besværgerligt at kalde hende fulde navn. Så det blev ret hurtigt til Happy. Happy er født den 20 august 2014. Hun er kastaniebrun med sort man og hale. Hun er en super smuk lille 3ér pony på ca 120 cm høj.
Happy bruges til både spring og dressur. Hun har prøvet at gå games men der er ikke noget for hende. Hun bliver stresset og forvirret. Så der er ingen grund til at udsætte hende for det. Happy er super sød og på staldgangen, hun elsker opmærksomhed og kan sagtens stå og nusse i timevis. Happy går på løsdrift med de andre små ponyer. I ridning er happy nem for det meste. men engang i mellem kan hun få bildt sig selv ind at der pludselig er noget meget farligt i ridehuset eller udenfor på ridebanen. Hvilket betyder at så få Happy lidt travlt med at vende om og komme den anden vej. Hvis Happy var et barn ville hun være typen som kunne overbevise sig selv om at der nok lå et monster under sengen. Og selv om mor og far havde vist hende, at der ikke vat et monster, så ville hun alligevel ikke tro dem. Man kan aldrig stole på monstre. De kan dukke op lige pludselig ude af det blå. Men når det er sagt så er Happy ynglings pony for mange af rideskolens ryttere. De ved alle at Happy tror på at der finde monstere og de ved også hvordan man får beroliget Happy så hun glemmer de farlige monstre igen.
På folden er Happy stille og rolig. Hun er let at hente ind, hun er let at trække med og let at sadle op. Hun har sit eget lille ynglings sted på folden hvor hun hver dag står og nyder livet. når solen skinner står hunmed halvt lukket øjne og lader sig varme af solens stråler.
Heste elsker nok solens stråler lige så meget som os mennesker. der er intet så hyggeligt som at se ponyerne slikke sol en forårs dag efter en lang og mørk vinter. de står eller ligger midt i solen og nyder det i fulde drag. Det ser så fredfyldt og hyggeligt ud.
Cirkeline
Cirkeline er af race kaspisk hest. Som der står i hendes pas "pure bred caspian horse" Hendes pas er blåt og engelsk. Den kaspiske hest, er en pony størrelse men kaldes en hest fordi den ligner en hest i miniature størrelse.
Racen er ikke særlig udbredt og der findes ganske få i Danmark. Da Cirkeline ved et lykketræf blev købt til rideskolen vidste vi intet om den kaspiske hest. Det ved vi nu. Hvis du vil vide mere om racen så prøv at google "kaspisk hest" der er mange intressante historier. Her på rideskolen har vi 3 stk. Alle små fine brune hopper. De ligner hinanden. De er de perfekte børne heste.
Cirkeline er kendt og elsket af alle vores små ryttere. Hun sætter aldrig en hov forkert. Han har aldrig en off dag, hun er aldrig sur....hun er altid Cirkeline på en god dag. På fold er hun lige så sød og omsorgsfuld som på stald og som under rytter.
Det sidste års tid har hun påtaget sig rollen som reserve mor/mormor for vores to føl fra sidste år. Da de blev vænnet fra deres mødre og skulle ud i den store verden på egen hånd, tog hun hurtigt sagen i egen hånd. Efter ca 2 min var hun deres nye mor. Lige siden har hun passet på dem som var de hendes egne afkom. Ser man Cirkeline på folden så ser man automatisk også to små banditter lige i nærheden af hende.
Det er Saharis Sparkey (den grå) og Saharis Buffy (den røde) som elsker Cirkeline overalt på jorden. Skulle Cirkeline af en ekller grund ikke komme på fold. Måske skal hun blive inde fordi smeden kommer og skal ordnes hendes hove. Så står hun i stalden og kalder på dem. Og ude på folden tager resten af flokken over. Så er det onkel Junior eller onkel Baltic som bliver de primært omsorgs ponyer for de to føl.
Det er en travl dame. Alle de elever der har prøvet hende, ønsker at ride hende igen. Så indimellem mp vi lige skærme hende lidt. Så hun kan få fri så hun ikke bliver træt og overbelastet.
Cirkeline er en 3ér pony. Hun er ca 118 cm høj. Hun kan både gå dressur/spring og games. Hun er god og stabil i alt. Hun elsker en skovtur og når vi rider til vandet tager hun gerne en tur i bølgerne.
Dolly
Dolly er en super fin brunblakbroget ponyhoppe på ca 135 cm høj.
Hun er kommet til rideskolen i marts 2022. Allede efter ganske kort tid her hos os er hun så småt blevet populær hos vores ryttere.
Vi ved ikke så meget om Dollys fortid idet hun er købt hos en hestehandler, som kun havde haft hende i 5 dage indtil vi købte hende. Det siges at hun har stået hos et ældre ægtepar, men det tyder også på hun har været rideskole pony på en anden rideskole før hun kom til hestehandleren. Uanset, hvor og hvad hun har været og lavet så er vi glade for hende. Dolly går en super fin dressur, hun kan rides til biddet i alle tre gangarter og laver ikke ballade.
Hun er lidt opmærksom under opsadling, men om det skyldes at alt er nyt for hende ved vi endnu ikke. Måske ændre det sig når hun faldet mere til. Hvad huner af race, ved vi ikke. Men hun er som skrevet broget. Dvs to farvet lige som Perle og Mille. Hun er dog meget lys i sin farve. Så hvid og lysebrun. I boksen er hun lidt forsigtig men meget sød og rar. Kan godt lide at blive nusset og synes det er super hyggeligt med en godbid.
Hun har ikke sko på, men husk alligevel at rense hendes hove før du rider. En af grundene til at man renser hovene på hesten før og efter ridning er at man derved sikre sig at der ikke sidder jord og sten fastklemt i hoven. Det siger sig selv at det kan påføre hesten store smerter hvis der feks sidder en sten i hoven mens vi rider på den. På hovens underside vil man kunne se et slagt V i midten. det er der man kalder strålen. Strålen er blødere end selve hoven. Og V´et danner en slags fordybning i hoven. I denne fordybning kan der let samles sig jord og sten. Hvis man ikke renser fordybningen kan jorden pakke sig så den danner en hård masse der presser på hoven.
Det vil være som at det bliver hældt grus i din sko og du bliver tvunget til at gå en lang tur med det, uden at kunne tage det ud.
I værste fald hesten danne en hovbyld i hoven, pga det tryk der kommer i hoven.
En hovbyld er ordets forstand en byld som opstår inde i hoven. Det er yderst smertefuldt for hesten, da bylden jo ikke kan komme ud pga af hovvæggen. Det er som når vi får slået os over neglen og der opstår en blødning inde under neglen. Det gør ondt.
Hvis en hest får en hovbyld, bliver de ofte mere eller mindre halt. Hoven bliver varm og pulsen dunker, lige som vores finger vil gøre hvis vi slog den hårdt.
En hovbyld behandles med varmt sæbevand. Sæbevandet hjælper med at trække bylden ud. Dvs modne den. Lige som vi også stikker en bullen finger i sæbevand.
Dernæst får man enten smeden eller dyrelægen ud. De lokalisere byldens placering i hoven og dernæst begynder de at skære forsigtigt ind i hoven. Det er selvsagt ikke godt hvis bylden sidder langt inde i hoven. For det er begrænset, hvor meget de kan skære ind i hoven.
Nogle gange finder de bylden hurtigt, nogen gange sprøjter det ud med materie og andre gange får man ikke fundet vej til den. Men må af flere omgange og med sæbevand som hjælper.
Lang historeie kort. Husk altid at rense hove før og efter du har redet. Dolly har som sagt ikke sko på, så hun kan jo på et plan betragtes som en der går barfodet. Derfor kan hun godt ømme sig hvis du rider hende hen over en masse sten. Lige som du selv ikke har lyst til at rende rundt på bare tæer i en bunke med skarpe sten.
Aslan
Sølvbjergårds Aslan.
Aslan , eller Allan som han selvfølgelig er kommet til at hedde er en grå skimlet kaspisk hingst.
Allan er 6 år gammel. Han er avlsgodkendt , hvilket betyder at han har licens til at avle renracede kaspiske heste. Allan skal bruges som avlshingst, her hos os.
Allan er super smuk og også super sød. Han står i første boks til højre lige når man kommer ind af døren. Nogen tænker måske at hans dør er lidt høj. Det er med vilje , da Allan er hingst.
At have en hingst er meget forskelligt i forhold til at have en vallak. En vallak er en kastreret hingst. Ved at kastrere hingstene tager man fighter instinktet fra dem. Dvs man gør det langt lettere for os at håndtere dem. Så længe de er hingste har de ofte kun en ting i hovedet. Og det er at score damer. Det kan være svært foreneligt med at skulle ride sig en hyggelig tur , hvis hesten man ride på kun tænker på at se godt ud og bedække damer. Men Allan skal forblive hingst. Derfor har vi placeret ham bag en lidt høj dør , da vi derved håber at holde ham inde i boksen selv om der går lækre damer forbi. Allan er meget social så vi ønsker ikke at han står et sted , hvor han ikke kan hygge snakke med alle de mennesker der kommer ind af døren. En vigtig ting i forhold til omgang med en hingst. Som regel har de en tendens til at ville bide i alt. Også mennesker. Så hold øje med ham når/ hvis I stikker hånden hen til ham. Han er ikke ond eller dum. Det er bare hingste adfærd at små nappe hele tiden. Allan skal lave børn så snart vejret / årstiden / damerne er til det. Planen er at han skal ud og gå på den store græsfold der er til højre for vejen i slutningen af april måned. Her skal han hygge sig med alle de hopper som vi gerne vil have føl på næste år. De to kaspiske 3 års hopper håber vi virkelig Allan forelsket sig i , og de i ham.
Den kaspiske hest er en truet hesterace , så vi vil gerne gøre vores til at den overlever. De fleste af vores små elever kender Cirkeline. Hun er kaspisk hest. Det er en fantastisk race som er klog , venlig og blid af natur. Dernæst skal Mathilde, Prinsessen, Polo og måske et par stykker til ud til Allan. Han får travlt. Og vi håber at vi får travlt til næste år med at tage godt imod hans børn.
PAINTED BEAUTY
Painted beauty, eller bare Beauty kom til rideskolen i 2022. Hun er 21 i år.
Beauty kommer fra Bornholm og tog turen herover til os fordi hendes sidste ejer voksede fra hende. Nu er hun her. Det er vi mange der er virkelig glade for.
Beauty har været brugt som dressur pony. Det bliver hun også brugt til her hos os. Derud over er vi igang med at træne hende op til at være gamespony også. Springning synes hun ikke rigtig om. Så det bliver hun sparet for.
Beauty viser rigtige god flair for games. Faktisk er hun allerede så god at hun nok skal deltage ved VM for par i Danmark til sommer. Hun skal deltage i gruppen for I 12 ryttere. Det bliver virkelig spændende. Beauty er som hendes navn indikerer broget. Dvs på engelsk painted. Hun er brun og hvid broget. Hun er en af de blideste ponyer vi har. Hun er nem at ride, sød og rar på alle områder, undtagen når hun venter på sin mad. Så skaber hun sig og står nærmest og hopper på stedet mens hun hviner. Beauty har allerede på kort tid vundet en hel del pigers hjerte. Hvilket hun nyder. Hun er en rigtig hygge pony som elsker at gøre sit allerbedste for sin rytter.
Pigaboo
Pigaboo , som allerede første dag han var her kom til at hedde pigatju. Han er en lille brun vallak på 8 år. Han er ca 120 cm.
Pigatju forventer vi os meget af. Han er ikke helt i form men det skal han nok komme. Han er sød og rar, lidt pony fræk, men på den gode måde. Han er ikke dum han er bare typen som hurtigt lurer om den, der Feks trækker med ham er vågen. Er man uopmærksom, så kan det godt ske at pigatju ser en tot græs som han lige er nødsaget til at løbe hen og spise. Måske kan han så godt glemme at han faktisk er i gang med at gå med et menneske. Så man skal lige være opmærksom når man trækker med ham. Og det må gerne være en voksen som trækker med ham.